Radio Ljubavi Odzak
News Svijet

U Sloveniji 99 novih slučajeva

Virus će i dalje biti prisutan, a  idućih mjeseci zaraze će se povećavati jer prelazimo u jesensko vrijeme, kazala je u razgovoru za televizijsku postaju POP-TV glavna epidemiologinja Mateja Logar

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 99 zaraza koronavirusom, više nego prethodni dan, kada je bilo 84 slučaja, a veći je i udio pozitivnih testova – 6,7 posto, objavilo je u četvrtak ministarstvo zdravstva.

U bolnicama je trenutno 29 covid pacijenata, osam od njih na intenzivnim odjelima, no nijedan oboljeli u zadnja 24 sata nije umro.

Na tjednoj razini, broj novih zaraza povećan je za 41 posto, broj  aktivnih slučajeva zaraze također je povećan i iznosi 918. Sedmodnevni prosjek zaraza u jednom danu iznosi 68, a incidencija na 100.000 stanovnika je 43, objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ).

Virus će i dalje biti prisutan, a  idućih mjeseci zaraze će se povećavati jer prelazimo u jesensko vrijeme, kazala je u razgovoru za televizijsku postaju POP-TV glavna epidemiologinja Mateja Logar. Ona je upozorila na potrebu strogog pridržavanja pravila PCT (preboljeli, cijepljeni, testirani) kao uvjeta za održavanje nekih djelatnosti, te za mobilnost građana i njihovo sudjelovanje u javnom životu, ali i na potrebu da se cijepi što veći dio populacije.

Bez toga uvjeta i u epidemiološkoj situaciji u kojoj smo i kakva će se nastaviti u jesen mnoge gospodarske i društvene aktivnosti ne bi mogle djelovati u potpunosti, upozorila je.

Related posts

Erdogan je pozvao Putina da obuzda Asadov režim u Idlibu

Radio Ljubavi Odzak

Opljačkana UniCredit banka u Odžaku, bankomat raznijeli plinom

Radio Ljubavi Odzak

Njemačka počela besplatno testirati putnike koji se vraćaju iz inozemstva, tvrde da najviše zaraženih dolazi s Balkana

Radio Ljubavi Odzak