Pucnjava u Lyonu: Za napad na svećenika uhićen osumnjičeni

U istragu nije uključeno tužiteljstvo protiv terorizma, kao što je uobičajeno kada se sumnja u terorizam, objavila je francuska televizija BFMTV, te nema potvrde je li riječ o terorističkom napadu

Francuska policija uhitila je jednu osobu u potrazi za napadačem koji je u subotu u crkvi u središtu Lyona ranio grčkog pravoslavnog svećenika. 

Izvor iz policije nije potvrdio da je uhićena osoba napadač na svećenika. 

Svećenik je dva puta ustrijeljen oko 16 sati dok je zatvarao crkvu, zadobio je ozljede opasne po život i nalazi se u bolnici, rekao je policijski izvor.

Očevici su kazali da je riječ o grčkoj pravoslavnoj crkvi. Drugi policijski izvor rekao je da je svećenik grčke nacionalnosti i da je hitnoj pomoći kazao da ne poznaje napadača.

Grčki vladin dužnosnik rekao je da se svećenik zove Nikolaos Kakavelakis.

Francuski dužnosnici nisu kazali ništa što bi upućivalo na to da je riječ o terorizmu.

U istragu nije uključeno tužiteljstvo protiv terorizma, kao što je uobičajeno kada se sumnja u terorizam, objavila je francuska televizija BFMTV.

Incident se dogodio dva dana nakon što je napadač odrubio glavu ženi u crkvu Nici i ubio još dvoje ljudi.

Prije dva tjedna, učitelju u pariškom predgrađu glavu je odrubio 18-godišnjak bijesan što je on na satu pokazao karikaturu proroka Muhameda.

Vlada upozorava da postoji mogućnost novih islamističkih napada. Tisuće vojnika raspoređene su zato oko crkvi i škola.

Napad u Nici dogodio se na dan kada muslimani slave rođendan proroka Muhameda. Mnogi muslimani u svijetu bijesni su zbog toga što Francuska brani pravo na objave karikatura proroka Muhameda.

Policajci su napadača ustrijelili i on se nalazi u bolnici u kritičnom stanju.

Francuske vlasti u subotu su privele 29-godišnjeg Tunižanina, četvrtog osumnjičenika u sklopu istrage o tom napadu.

Uhićen je u Grasseu, 45 kilometara od Nice, a osumnjičen je da je bio blizak napadaču, Brahimu Issaouiju, rekao je pravosudni izvor.