Radio Ljubavi Odzak
Formula1

Prijeti tajfun: Kvalifikacije na Suzuki u nedjelju, kao i utrka

Kvalifikacije za Veliku nagradu Japana trebale su se održati u subotu, ali zbog prijetnje dolaska tajfuna Hagibis, kvalifikacije su otkazane za dan kasnije pa će tako i utrka i kvalifikacije biti održane u nedjelju

Zbog prijetnje dolaska tajfuna Hagibis u neposrednu blizinu Suzuke gdje su se trebale održati kvalifikacije za Veliku nagradu Japana, iste su prebačene na nedjelju, odnosno dan utrke. Nije ovo prvi put da se tako nešto događa u Japanu, jer su se takve situacije dogodile 2004. i 2010. godine.

Utrka će početi u zakazanih 14.10, odnosno 7.10 po hrvatskom vremenu, dok će se kvalifikacije voziti u 10.00, odnosno 3 sata po našem vremenu.

– Odlučili smo otkazati sve aktivnosti koje su se trebale održati u subotu 12. listopada. FIA i Formula 1 podržavaju ovu odluku u interesu sigurnosti za gledatelje, natjecatelje i sve druge u Suzuki i okolici – stoji u odluci FIA-e i JAF-a (Japanske automobilističke federacije).

Do kraja sezone još je pet utrka, a vodeći su Lewis Hamilton u konkurenciji vozača te Mercedes u konkurenciji konstruktora. Podsjetimo, zbog tajfuna Hagibis već su otkazane dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu u ragbiju koje se održava u Japanu.

Related posts

Max Verstappen ispisao povijest Formule 1

Radio Ljubavi Odzak

Tragedija u Belgiji: U sudaru je poginuo mladi vozač Formule 2

Radio Ljubavi Odzak