Radio Ljubavi Odzak
Ljubav i Sex

Pričate s prijateljima o seksu? Dobro pazite što ćete sve reći…

Britanska seksualna terapeutkinja Tracey Cox objasnila je kada razgovor o seksu pomaže, a kada može naštetiti vašoj vezi. Otkrila je i stvari koje nikad ne bi trebali dijeliti s prijateljima

Kada razgovor o seksu pomaže?

Gotovo svi smo krivi za prekomjerno dijeljenje detalja o našem seksualnom životu. Ali dijeljenje određenih seksualnih iskustava s prijateljima može biti vrlo dobra stvar.

Za žene je posebno važno razgovarati o seksu.

Razgovori o pristanku, što je seksualno prihvatljivo, a što nije, zbog čega se osjećamo neugodno, odluke zbog kojih možda žalimo – o tim stvarima trebamo razgovarati više, a ne manje.

– Kako masturbirati, kako zatvoriti jaz u orgazmu između žena i muškaraca te problemi u dolasku do orgazma su sve prihvatljive teme. Stalno govorim ženama da je normalno ne imati orgazam tijekom odnosa, ali još mnoge misle da to izmišljam kako bi se osjećale bolje – kaže Cox i dodaje da često kroz iskrene razgovore s prijateljicama žene otkrivaju da je to istina.

Kad muškarci razgovaraju o seksu, često se radi samo o hvaljenju i ne otkrivaju puno detalja. Kada žene govore o seksu, sve je u detaljima, traženju i davanju savjeta te podrške.

Dijeljenje intimnih detalja iz vašeg života ono je što ljude veže. Ali može vam donijeti i puno problema te sabotirati odnos.

Razgovarati o svom seksualnom životu kako biste dobili savjete i informacije je jedna stvar. Dijeljenje sočnih detalja isključivo za smijanje na račun vašeg partnera sasvim je nešto drugo.

Kada razgovor o seksu šteti vašoj vezi?

Ako vam partner ne vjeruje da poštujete privatnost, manje je vjerojatno da će isprobati nove stvari, otvoriti se o svojim fantazijama i slično.

Oni će cenzurirati sebe i svoje ponašanje u krevetu, iz straha od osude vas i vaših prijatelja.

Ako netko nema povjerenja da bude prirodan u krevetu s vama, nemoguće je da seks dugoročno bude ugodan.

Dijeljenje intimnih detalja o vašem seksualnom životu drugima može biti štetno i zato jer tako prestaje razgovarati sa svojim partnerom o problemu.

Najbolja osoba s kojom možete razgovarati o svojim seksualnim problemima je vaš partner, a ne prijatelji. 

Savjeti kako razgovarati s prijateljima o seksu bez da narušite svoju vezu

Što želite od takvog razgovora?

Ako želite savjet, recite to svojim prijateljima prije nego što počnete razgovarati. Ako samo želite nešto podijeliti kako bi saznali jesu li iskusili istu stvar, također to jasno recite.

Kada stvari odmah postavite jasno, spriječit ćete se u otkrivanju detalja iz pogrešnih razloga.

Ne hvalite se. 

Svi misle da svi drugi imaju bolji seks od njih. Ako se pretjerano hvalite samo hranite štetne mitove o seksu i vaši prijatelji se zbog toga osjećaju nepotrebno nesigurno. Ako govorite da doživljavate orgazme stalno, a to nije istina – posebno je štetna laž.

Razmislite o posljedicama. 

Što bi se dogodilo ako vaš partner čuje što dijelite s prijateljima. Hoće li ih to nasmijati ili će to prekinuti vašu vezu?

Podijelite samo ono što je potrebno. Ako tražite savjet, dajte široku sliku problema, a ne ulazite u pojedinosti.

Pažljivo odaberite ljude kojima vjerujete. 

Ne moraju samo biti pouzdani, moraju biti ekstra-pouzdani.

Ne dijelite s prijateljima koji vole osuđivati. 

Mnogi su nekom svom bliskom prijatelju otkrili neki detalj iz svog seksualnog života koji ih je uzbudio i oduševio samo da bi naišli na osudu. Često se tada možete početi pitati je li to što radite normalno, a to nije dobro da zdrav seksualni život.

Pribavite dopuštenje svog partnera.

Dogodilo se nešto smiješno i želite to reći najboljim prijateljima. Prvo provjerite. Zapamtite, neki od najotvorenijih ljudi vrlo su privatni u vezi seksa. Nemojte pretpostavljati da možete prepričavati zgode iz kreveta, pitajte je li to u redu.

Ne iznosite detalje na internetu.

Nikada ni pod kojim uvjetima. Zapisi na internetu ostaju jako dugo, a ono što vam se u jednom trenutku čini kao prihvatljivo, možda vam za nekoliko godina, kada veza pukne, više neće biti.

Nemojte to raditi na poslu. 

U današnje vrijeme mnogi su puno osjetljiviji na razgovore o seksu nego prije. Ono što se vama možda čini smiješno, nekoga će možda uvrijediti. Ako cijenite svoj posao, onda radije ne pričajte o seksu pred kolegama.

O čemu je ok pričati s prijateljima?

Nemojte pričati o…

Fetišima. 

Obično je potrebno dosta hrabrosti nekome otkriti svoje najskrivenije želje i fetiše, a to su i stvari koje su često najzabavnije za prepričavanje. Oduprite se tom porivu.

Veličini penisa. 

To je tema na koju su svi muškarci osjetljivi. Ako nekoj svojoj prijateljici kažete da vaš partner ima malog i on to sazna, neće vam nikada oprostiti.

Erekciji. 

Zabranjena tema, isto kao i veličina penisa.

Negativnim stvarima. 

Stalno kukanje o vašem seksualnom životu s prijateljima nije fer. Ako niste zadovoljni zbog seksa, obavijestite partnera i krenite rješavati problem. 

Njegovim tajnama. 

Ukoliko niste žrtva zlostavljanja, poštujte partnerove želje.

Sve za što osjećate pritisak okoline da podijelite. 

Ako nakon nekoliko pića vaši prijatelji počnu otkrivati sočne detalje iz svojih seksualnih života, a vama je to neugodno, ne morate se uključiti.

O ovome možete pričati…

Pozitivnim stvarima. 

Govoriti prijateljima o odličnom seksu s partnerom rijetko će vas dovesti u probleme.

Novim pozama koje ste isprobali.

I to je prilično bezopasno, a činjenica da iskušavate nove pozicije prikazuje vas avanturistički raspoloženima.

Vibratorima. 

Korisno je razgovarati o tome koji i kako vama najbolje radi.

Jazu u orgazmu.

Muškarci doživljavaju orgazam daleko češće nego žene, u gotovo svim seksualnim susretima. Preporučuje se dijeljenje bilo koje tehnike koja pomaže ženama da lakše dođu do orgazma.

Zašto nemate orgazam tijekom seksa.

Dajte drugim ženama do znanja da orgazmi potječu iz klitorisa, a penetrativni seks nije najbolji način za stimulaciju, piše Daily Mail.

Smiješne stvari koje su vam se dogodile. 

Pali ste s kreveta. Pustili vjetar u najgorem mogućem trenutku. Mačka vas je gledala. Sve što čini da vi izgledate blesavo, umjesto vašeg partnera, sigurno je za razgovor.

Related posts

‘Nemam problema sa solo orgazmom, doživim ga za par minuta, ali s dečkom ide teže’

Radio Ljubavi Odzak

Anatomija poljupca: Ljubimo se zatvorenih očiju iz više razloga

Radio Ljubavi Odzak

5 žena otkrilo koliko dugo nisu imale odnose i kako to izgleda

Radio Ljubavi Odzak