Radio Ljubavi Odzak
Ljepota

Pravilno stavljanje umjetnih trepavica

trepavice postale su neizbježan dio gotovo svake kozmetičke torbice, no mnoge žene i dalje muku muče s njihovim nanošenjem. Srećom postoji nekoliko zgodnih trikova koji to uvelike olakšavaju i skraćuju cijeli proces na svega par minuta. Sve se svodi na 4 jednostavna koraka koje vam otkrivamo u nastavku, a jednom kada ih savladate, nanošenje umjetnih trepavica postat će “mačji kašalj”: 

1. Za početak, važno je zapamtiti da umjetne trepavice dolaze u univerzalnoj veličini pa ih je često potrebno skratiti kao biste ih prilagodili svom oku.  

2. Prije nanošenja umjetnih, uvijete svoje prirodne trepavice i nanesite na njih sloj maskare kako bi se što bolje stopile jedne s drugima. 

3. Na korijen umjetnih trepavica nanesite tanki sloj ljepila i pričekajte da se mrvicu stvrdne, odnosno da postane jako ljepljivo te ih tek onda nanesite na kapke. 

4. Pri nanošenju, trepavice držite pincetom ili vrhovima prstiju te krenite od unutarnje strane kapka, a zatim polako prislonite i ostatak trepavica te pritisnite.  No to nije sve! Donosimo vam i neke bonus trikove uz koje ćete postati prava stručnjakinja za umjetne trepavice: 

PARIS, FRANCE – JANUARY 23: A model walks the runway during the Valentino Spring Summer 2019 show as part of Paris Fashion Week on January 23, 2019 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

Birajte mudro

Umjetne trepavice često imaju tupe vrhove koji odmah odaju da se ne radi o pravima pa pri kupovini vodite računa o tome da budu oštre i lepršave.

Prerežite ih

Ako nikako ne možete zalijepiti umjetne trepavice točno uz kapak, probajte ih presjeći na dva ili tri dijela i lijepiti ih jedan po jedan. 

Za mačkasti izgled 

“Cat eye” look najbolje ćete naglasiti trepavicama koje malo strše izvan vanjskog ruba vašeg oka, odnosno prate liniju tuša.

Related posts

Vitamin E je vitamin ljepote

Radio Ljubavi Odzak

Idealan parfem za poklon dragoj osobi

Radio Ljubavi Odzak

Šest savjeta za brži rast kose

Radio Ljubavi Odzak