Radio Ljubavi Odzak
Ljubav i Sex

Postoji idealna veličina, a u vezi je ‘ok’ i manji

Žene su odlučile koja veličina penisa je idealna za dugoročnu vezu, a koja za avanturu za jednu noć – u kojoj im je redovito važnije da je penis 16 centimetara u erekciji i dulji

Polemike oko toga koja veličina muškog ponosa najviše odgovara ženama nikada ne prestaju. Baš zato su znanstvenici odlučili razotkriti vječnu dilemu: Koja je idealna veličina penisa?

Znanstvenici sa Sveučilišta u Meksiku i Sveučilišta u Kaliforniji tvrde da imaju odgovor na ovo pitanje, a ono otkriva kako žene nisu ni približno tako zahtjevne kako muškarci često misle.

U istraživanju je sudjelovalo 75 žena od 18 do 65 godina koje su u heteroseksualnim vezama i imaju stalne seksualne odnose.

U seksu za jednu noć 16 i iznad je najbolje

Svakoj od njih prikazano je 33 ‘modela’ muškog spolnog organa u veličinama od 10 do 21.5 cm i bilo im je postavljeno pitanje – koja veličina penisa im je najprimamljivija za dugoročnu vezu, a koja za avanturu za jednu noć. 

Došli su do saznanja da je veličina u rasponu od 12 do 16 cm najpoželjnija kada je duga veza u pitanju, a kada je riječ o avanturama za jednu noć, žene tada preferiraju malo veću brojku i tada kažu da je veličina od 16 do 17 cm najpoželjnija (u erekciji). Savršena debljina je negdje između tri i pet centimetara. 

Dužina penisa manja od 11,43 i veća od 27,4 centimetara okarakterizirana je kao “nezadovoljavajuća”.

Prosjek je 13,2

Britanski znanstvenici potvrdili su da se “normalnim” smatra penis koji u erekciji ima 13,2 centimetra. Prosječna dužina opuštenog penisa je 9,16 centimetra, a opušteni, ali nategnuti spolni ud ima 13,24 centimetra, piše Daily Mail. Obujam prosječnog muškog alata u erekciji iznosi 11,6 centimetara, a u opuštenom stanju 9,3 centimetra, potvrdila je analiza 17 studija provedenih na 15.521 muškarcu.

Related posts

Je li ‘brak bez seksa’ dovoljno za razvod ili vrijedi razmisliti?

Radio Ljubavi Odzak

‘Nemam problema sa solo orgazmom, doživim ga za par minuta, ali s dečkom ide teže’

Radio Ljubavi Odzak

Seksala sam se dvaput na dan, iznenadila sam i sebe i njega

Radio Ljubavi Odzak