Radio Ljubavi Odzak
News Srbija

Maske u Srbiji obavezne i na otvorenom, od ponedjeljka Arena ponovno Covid bolnica

Srpski Krizni stožer donio je nove mjere nošenja maski na otvorenom, zabranu lokalnim samoupravama da daju dozvole za okupljanja, i naredbu ugostiteljskim objektima da odgovorna osoba provodi mjere zaštite protiv širenja virusa.

U Srbiji su danas prijavljena nova 203 slučaja zaraze Covid-19 virusom, a ukupni broj slučajeva do sada je 35 545. Brojke rastu, a tamošnji epidemiolozi kažu da je stigao treći val epidemije.

Srpski Krizni stožer donio je nove mjere nošenja maski na otvorenom, zabranu lokalnim samoupravama da daju dozvole za okupljanja, i naredbu ugostiteljskim objektima da odgovorna osoba provodi mjere zaštite protiv širenja virusa, javlja Blic.rs.

Jedna od novosti je da će Arena od ponedjeljka opet postati privremena Covid-19 bolnica. 

“Maske trebamo nositi svi, stalno i na otvorenom prostoru, to je isto nova mjera”  – rekla je članica Kriznog stožera, dr. Darija Kisić Tepavčevič. “Želimo djelovati preventivno, da ne reagiramo tek kad imamo ozbiljno popunjene kapacitete, izmorene ljude, kroz to smo prošli i nema razloga da ne naučimo na svojim i tuđim primjerima koji nisu dali dobre rezultate.” rekao je ministar Lončar prije sjednice Kriznog stožera, a najavio je postrožavanje mjera, ali balansirano.

Related posts

VUCIC OTKRIO NOVE MJERE: Skraćivanje policijskog sata, hodanje za umirovljenike utorkom, petkom i nedjeljom

Radio Ljubavi Odzak

Ruske snage povukle se i s položaja u blizini ruske granice

Radio Ljubavi Odzak

Vučić: Hrvatska i Srbija trebaju čuvati mir, izgraditi povjerenje

Radio Ljubavi Odzak