Radio Ljubavi Odzak
BiH News

Granični prijelaz / SNSD-u smeta naziv ‘Svilaj’, tražit će ocjenu ustavnosti

Granični prijelaz Svilaj od danas će biti otvoren za međunarodni saobraćaj.

Izgradnja je trajala godinu i pol, a potrošeno je gotovo 19 milijuna KM, uključujući PDV. Ovo je izuzetno važan granični prijelaz koji se nalazi na sjeveru Bosne i Hercegovine na koridoru Vc .

Na sam dan otvaranja graničnog prijelaza, predstavnicima SNSD-a u Posavskom kantonu zasmetao je naziv ‘Svilaj’. Zbog toga pripremaju zahtjev za ocjenu ustavnosti naziva graničnog prijelaza.

Prema riječima Damira Ivetića , predstavnika SNSD -a u skupštini Odžaka , ‘kompletan granični prijelaz, zajedno s terminalima i drugim objektima, nalazi se u katastarskoj općini Novi Grad, mjesnoj zajednici sa srpskom većinom, i nema apsolutno nikakvih dodirnih točaka. s katastarskom općinom Svilaj, gdje uglavnom žive Hrvati ‘.

Kaže da se neće tražiti nikakve promjene u jezgri naziva graničnog prijelaza, već dodatak. ” Može se nazvati graničnim prijelazom ‘Svilaj – Novi Grad ‘”, kaže on.

Dodao je da je SNSD nekoliko puta upozoravao lokalne vlasti na ovu činjenicu. Ne želi, kaže Dodikov poslušnik, na ovaj način izazvati bilo kakvu pobunu u drugima, već samo “ispraviti nepravdu prema srpskom narodu”.

U prilog svemu kazao je i činjenicu da je mjesna zajednica Novi Grad najveće srpsko povratničko mjesto u Posavskom kantonu jer tu trenutno živi oko 300 Srba.

Na kraju možemo samo dodati da je iznenađujuće što se SNSD odlučio žaliti na dan otvaranja graničnog prijelaza, jer se od ranije znalo da će granični prijelaz biti tu i tako se zvao.

Most će danas otvoriti predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković i predsjedica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Related posts

Škoro: Rade budale od nas

Radio Ljubavi Odzak

Ruske snage povukle se i s položaja u blizini ruske granice

Radio Ljubavi Odzak

Uhićena novinarka najavila tužbu protiv premijerke Srbije

Radio Ljubavi Odzak

Leave a Comment