Radio Ljubavi Odzak
Life Style Zdravlje

ČUDOTVORNA PASTA PROTIV ĆELAVOSTI I OPADANJA KOSE: Nekoliko tjedana je potrebno da primijetite mlade dlačice

Stari Kinezi su vjerovali da slabić pomlađuje, produžuje život i daje snagu, stari Indijci su ga koristili kao afrodizijak, arapski liječnici kao laksativ i za liječenje bolesti želuca, bubrega i mokraćnog mjehura, Grci kao sredstvo za zaslađivanje, stari Rimljani protiv kašlja, a rimski legionari ‘za živce’.

Sladić je cijenjena biljka u borbi protiv kašlja, bolesti dišnih organa i pribavnih tegoba, no manje je poznato da se od njega može napraviti kvalitetan prirodni preparat protiv ipadanja kose.

Naime, on u sebi sadrži sastojak koji spriječava pretvaranje testosterona u dihidrotestosteron (DHT) koji ima ključnu ulogu u opadanju kose u muškaraca. Od njega možete pripaviti šampon za sprječavanje opadanja kose, tako što ćete naribati korijen i dodati ga ubilo koji omiljeni šampon za svakodnevnu njegu kose.

Učinkovita pasta

Možete napraviti i pastu od dvije žličice mljevenog korijena sladića, četiri žlice mlijeka i prstohvat začina šafrana. Pastu je potrebno mazati na kritična mjesta nevečer prije spavanja i kosa bi nakon nekoliko tjedana trebala početi rasti.

Pasta je vrlo učinkovita u početnim stadijima ćelavosti, ubrzanog gubitka kose i pojave peruti.

Related posts

Od udavače do zavodnice: Ovih 10 tipova žena treba izbjegavati

Radio Ljubavi Odzak

Kako prepoznati muči li vas alergija ili ste dobili koronu?

Radio Ljubavi Odzak

Ne možete zaspati zbog vrućine

Radio Ljubavi Odzak