Radio Ljubavi Odzak
Ljubav i Sex

Gotovo 70 posto žena bi se odreklo seksa na mjesec dana u zamjenu za idealnu i fit liniju

Oko 50 posto žena mrzi svoj trbuh, dok je 29 posto najviše nesigurno zbog svojih bedara. Većina žena vježba tijekom proljetnih mjeseci kako bi imale više samopouzdanja na plaži, a 47 posto najviše rade trbušnjake

Ljeto oduvijek ženama uzrokuje nesigurnost i samopouzdanje im pada jer žele imati ‘savršeno ljetno tijelo’, a pritisak da izgube taj višak kilograma je veći nego ikad.

Magazin Shape u suradnji s tvrtkom FitSugar napravio je istraživanje iz kojeg su otkrili da pritisak da smršavi prije ljeta osjeća čak 82 žena, a njih 68 posto odreklo bi se i seksa na mjesec dana, pa čak i više, ako bi zauzvrat dobile svoju savršenu figuru. Oko 50 posto žena mrzi svoj trbuh, dok je 29 posto žena najviše nesigurno zbog svojih bedara. Većina žena vježba tijekom proljetnih mjeseci kako bi imale više samopouzdanja na plaži, a 47 posto njih priznaje da najviše rade trbušnjake i druge vježbe za struk.

Žene koje osjećaju pritisak da smršave, velikim dijelom za to krive Facebook. Oko 90 posto žena nikad ne bi ‘lajkalo’ fotografiju sebe u bikiniju na kojoj su označene, a čak 44 posto žena pitalo bi prijatelje da izbrišu njihovu oznaku ili fotografiju s društvenih mreža. Polovica žena priznaje kako se u kupaćem kostimu najugodnije osjeća ispred svojih prijateljica ili partnera, dok se 18 posto njih dobro osjeća i u muškom društvu. 

Manje od 10 posto žena osjeća se privlačno među nepoznatim ljudima. Oko 60 posto njih redovito odlazi na dijetu prije ljetne sezone, od kojih 53 posto smanjuje unos kalorija, 22 posto ih se odriče ugljikohidrata, a njih 15 posto odluči se za alternativna rješenja.

Najveća zabrinutost je skidanje posljednjih pet kilograma prije odlaska na plažu, koja muči 79 posto žena. U današnjoj kulturi koja slavi fizičku privlačnost, popularno je mišljenje da samo mišićava, tonirana i tijela bez dlačica mogu dobro izgledati u bikiniju, što u mnogim ženama izaziva nesigurnosti i komplekse.

Related posts

Ženska ejakulacija – mit ili stvarnost?

Radio Ljubavi Odzak

Jednojajčane blizanke zaljubile se u jednojajčane blizance: To nismo ni sanjale, živimo skupa!

Radio Ljubavi Odzak

Prepoznajte znakove, dali vas stvarno voli

Radio Ljubavi Odzak