Radio Ljubavi Odzak
Life Style Zdravlje

ČUDOTVORNA PASTA PROTIV ĆELAVOSTI I OPADANJA KOSE: Nekoliko tjedana je potrebno da primijetite mlade dlačice

Stari Kinezi su vjerovali da slabić pomlađuje, produžuje život i daje snagu, stari Indijci su ga koristili kao afrodizijak, arapski liječnici kao laksativ i za liječenje bolesti želuca, bubrega i mokraćnog mjehura, Grci kao sredstvo za zaslađivanje, stari Rimljani protiv kašlja, a rimski legionari ‘za živce’.

Sladić je cijenjena biljka u borbi protiv kašlja, bolesti dišnih organa i pribavnih tegoba, no manje je poznato da se od njega može napraviti kvalitetan prirodni preparat protiv ipadanja kose.

Naime, on u sebi sadrži sastojak koji spriječava pretvaranje testosterona u dihidrotestosteron (DHT) koji ima ključnu ulogu u opadanju kose u muškaraca. Od njega možete pripaviti šampon za sprječavanje opadanja kose, tako što ćete naribati korijen i dodati ga ubilo koji omiljeni šampon za svakodnevnu njegu kose.

Učinkovita pasta

Možete napraviti i pastu od dvije žličice mljevenog korijena sladića, četiri žlice mlijeka i prstohvat začina šafrana. Pastu je potrebno mazati na kritična mjesta nevečer prije spavanja i kosa bi nakon nekoliko tjedana trebala početi rasti.

Pasta je vrlo učinkovita u početnim stadijima ćelavosti, ubrzanog gubitka kose i pojave peruti.

Related posts

Najbolja poza za spavanje, da se ujutro probudite bez bolova

Radio Ljubavi Odzak

Komarci su dosadni, ali ih možete otjerati pomoću jednog prirodnog sastojka

Radio Ljubavi Odzak

Koliko ste doista komplicirani? Lavovi nimalo, Vodenjak najviše

Radio Ljubavi Odzak